sábado, 28 de diciembre de 2013

L'Ajuntament de Xàbia mostra el seu rebuig davant la intenció de suprimir una línia d'infantil en el col•legi Graüll.

20/12/2013

La regidora d'Educació, Empar Bolufer, va presentar anit una moció urgent al ple reclamant a la Conselleria d'Educació que revoque la supressió de la línia d'infantil del col•legi públic Graüll. Una moció que va ser aprovada amb els vots del PSPV, Xàbia Democràtica, Ciudadanos por Jávea, Compromís i els edils no adscrits, contant únicament amb l'abstenció del PP. En aquesta reivindicació es posa en relleu que el mapa escolar proposat per a 2014-2015 fa desaparèixer una unitat d'infantil d'aquest centre. “Considerant que per al pròxim curs ja tenim registrats 212 menors, aquest canvi farà que hagen de repartir-se en aules de 27 alumnes, podent arribar fins a 30 o més”, va incidir la regidora. Per a Bolufer, açò “perjudica greument l'atenció educativa als nostres xiquets i xiquetes, que es trobaran amb aules amb una superfície menor a la necessària (2 metres quadrats per a
aules d'infantil)” a més de l'eliminació de docents, “dificultant així els projectes educatius i la millora en l'aprenentatge”. Així mateix, la regidora va exposar un altre problema derivat d'aquesta retallada, ja que amb la planificació de “districte únic” provocarà que l'alumnat puga ser derivat a altres centres amb una distància geogràfica considerable (atès la gran extensió del municipi) sense finançament del desplaçament que serà a càrrec dels pares i mares. En aquest sentit, s'ha calculat que hi haurà 22 xiquets residents en la zona del port i Arenal que no podran ser escolaritzats en els seus barris. El tema va arribar al ple de forma urgent lloc que, segons va explicar Bolufer, la conselleria ha notificat la decisió aquesta mateixa setmana, pràcticament fóra del termini d'al•legacions. I és que el període per a reclamar expira el 2 de gener i és preventiu formalitzar aquesta al•legació en un consell escolar, una formalitat complicada en plenes vacances escolars. En aquest sentit, l'edil va acusar a la Generalitat d'actuar “amb premeditació i traïdoria per a evitar les al•legacions” i reclama que s'amplie el termini per a formalitzar les reclamacions. Així mateix, la moció aprovada ahir inclou més reivindicacions en materia educativa, com és que els grups tinguen un màxim de 20 alumnes en infantil i 25 en primària, facilitant així l'adequat tractament a la diversitat i dotant en els centres de personal suficient per a recolzar l'aprenentatge, les adaptacions curriculars i les pedagogies terapèutiques. I també que els centres de Xàbia tinguen les aules en condicions, gimnàs, menjadors adequats i estructures estables que no posen en perill al nostre alumnat. En definitiva, que l'educació “tal com té per al nostre municipi, tinga per a la Conselleria una prioritat màxima”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.