domingo, 21 de noviembre de 2010

Roda de premsa 18/11/2010: al.legacions en contra del rescat dels aparcaments.

Roda de premsa 18/11/2010. Intervenció J. Chulvi Els dos partits de l'oposició, PSPV i NUEVA JAVEA, hem presentat hui al.legacions en contra del rescat dels aparcaments.
J. Chulvi: Nosaltres anem a fer tot el possible, anem a recorre a totes les mesures polítiques, administratives i legals al nostre abast per a impedir aquesta monumental desfeta, i a més faig una crida a la societat civil a que es manifeste per a que el poble no es veja hipotecat de per vida.
Fem aquesta comparença de premsa conjuntament amb el grup municipal de Nueva Jávea per a presentar-vos les al.legacions que anem a donar registre d'entrada en contra de la inclusió en la modificació de crèdits nº4 d'una operació de crèdit per valor de 12'1 milions d'euros per al rescat dels pàrquings.
Com ja va passar fa un any quan Pspv i Nueva Jávea conjuntament van sol.licitar un ple extraordinari i van conseguir detindre a un equip de govern que estava disposat a pagar 22 milions d'euros per algo que ara un any després diuen que en val 13'2 milions, hui tornem a unir les nostres forces en la defensa dels interessos generals, i presentem aquesta al.legació que perfectament resumeix i adapta al llenguatge jurídic i administratiu les nostres intervencions als plenos, comissions, juntes de portaveus, etc. I que formen part d'alló que sempre hem dit, que utilitzarem tots els arguments i totes les vies polítiques, administratives i legals per a detindre aquesta desfeta.
Entrant al que va passar al Ple de l’Ajuntament de Xàbia, celebrat el passat dimarts, destacar que allí vam assistir a un exercici de demagògia... i explicacions que ni ells es creuen, per part del Regidor d’Hisenda i de l’Alcalde en relació al rescat dels pàrkings.
Van faltar a la veritat, conscient o inconsc
ientment, perque la seua argumentació per acudir al rescat dels pàrkings, estava basada en que si l’empresa ens portara al jutjat, i perdérem el judici, hauríem de pagar més, i així, amb al rescat a “bon preu” de 13.2 milions d’euros, l’Ajuntament incrementa el patrimoni. Com que incrementa el patrimoni? Això no és cert, per dos raons;
PRIMERA: L'empresa no pot mai exigir el rescat, això deurien saber-ho els qui ens governen, l'empresa únicament pot demanar el reequilibri econòmic, i ahi estàn els informes jurídics (del Consell Jurídic Consultiu, de la Junta Consultiva de Contractació, de l'interventor municipal i del Catedràtic González Varas) i el que diu la Llei per aquest suposats. I tots coincideixen en el mateix, no procediria el reequilibri econòmic perqùe en qualsevol contracte d'aquest tipus ha de prevaldre el “Riesgo y ventura” de la concesió, i també recalquen que mai la claúsula del reequilibri econòmic podrà suposar un segur total per a l'empresa (i en base a aquestos arguments se li va dir que NO al reequilibri). I en el hipotètic cas de que l'empresa ens portara a
judici, i com molt bé diu González Varas, es produíra el pitjor dels escenaris possibles, es a dir, que el jutge comdemnara a l'ajuntament a restablir el reequilibri econòmic, l'únic que hauriem de fer seria prorrogar el contracte, es a dir, prorrogar la concesió, es a dir, NO GASTAR-NOS NI UN CÈNTIM MÉS.
SEGONA: L'alcalde argumenta també, que la compra dels pàrquings signfica deixar més patrimoni pel poble. Com s'atreveix a dir això?, els pàrquings ja són del poble, estan construïts sobre sòl municipal, i estan en règim de concesió administrativa, que una volta finalitzada (40 anys) revertiran en l'ajuntament. Per cert, les parcel.les del Rafalet no son patrimoni?
Reafirmen la nostra postura i continuem defensant que no tenim perquè pagar ni un sol euro. L'empresa va demanar el passat 22 de juliol que es procedira a aplicar el reequilibri econòmic, i l'ajuntament en pleno i per unanimitat va rebutjar eixa petició. I ahí s'haguera tingut que acabar aquesta història, i si l'empresa no està d'acord pot fer ús, igual que qualsevol ciutadà de la via judicial. El que no entenem és que els 21 regidors acordem no procedir al reequilibri econòmic i a l'endemà ja veiem que per part de l'equip de govern comencen a plantejar-se, millor dit, decideixen unilateralment que van a comprar els pàrquings.

Nosaltres anem a fer tot el possible, anem a recorre a totes les mesures polítiques, administratives i legals al nostre abast per a impedir aquesta monumental desfeta, i a més faig una crida a la societat civil a que es manifeste per a que el poble no es veja hipotecat de per vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.