jueves, 26 de abril de 2012

L'Ajuntament de Xàbia reivindicarà davant el Cadastre que torne a calcular l'IBI amb els valors cadastrals de 1995


L'executiu demana una reunió urgent amb la direcció general per a analitzar una nova sentència en el procés judicial contra el “cadastraç”

L'Ajuntament de Xàbia reivindicarà front la Direcció general del Cadastre que accepte la nul·litat de la ponència de valors cadastrals aprovada en 2005 i torne a emprar l'anterior, datada en 1995, per a taxar les propietats del municipi. Així ho han manifestat l'alcalde, José Chulvi, i el regidor d'Hisenda, Oscar Antón, després de reunir-se amb l'advocat que s'encarrega de la defensa legal del Consistori en un procés judicial que es va iniciar fa set anys per a deixar sense valor una revisió cadastral que (consideraven) sobre avaluava moltes propietats, entre elles les 354 de titularitat municipal.
Els responsables del govern municipal, acompanyats per edils del PP, han estat aquest matí en el despatx del lletrat Juan Martín Queralt per a analitzar l'última sentència d'aquest llarg plet i que ha sigut notificada en l'última setmana a l'Ajuntament. Aquesta fallada del Tribunal Suprem cerca resoldre la via judicial recordant que ja existeix una sentència en ferma del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana pel qual es declara nul·la la ponència de valors del cadastre per a Xàbia.
En aquest sentit, des de l'executiu s'utilitzarà aquest recolzament del Suprem per a reclamar davant la Direcció del cadastre que accepte i aplicació la sentència que revoca la ponència del 2005 i, el més prompte possible, els facilite un nou padró per a cobrar l'Impost de Béns Immobles (IBI) sobre la base de la valoració cadastral prèvia, datada en 1995. L'Ajuntament ja ha demanat una reunió urgent amb la nova responsable general del cadastre, Rosana Navarro, per a discutir com afrontar la situació de cara a aquest mateix exercici.
De moment, la regidoria d'Hisenda ha paralitzat el cobrament de l'IBI (el període de voluntària començava al maig) fins a esclarir les conseqüències de la sentència i la interpretació que faça d'aquesta fallada judicial l'Advocacia de l'Estat.
I és que, com ressenyen des de l'executiu, no es pot obviar que el cadastre mai ha aplicat la sentència del Tribunal Superior de Justícia i que en un aclariment de sentència, la sala va especificar que només anul·lava els valors corresponents a les propietats municipals que havien basat el plet.
Davant aquesta conjuntura, des de l'equip de govern es demana cautela a la ciutadania i que no es creen falses expectatives. Tant l'alcalde com el regidor d'Hisenda garanteixen que es mantindrà informada a la ciutadania de qualsevol novetat en aquest assumpte, de gran importància per a les economies domèstiques i la municipal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.