miércoles, 6 de noviembre de 2013

Adéu, RTVV. La desfeta en dominó d'un somni.

Ahir es va posar la punta a un procés de precarització cultural, cívica, i democràtica, amb el TANCAMENT de la Radio Televisió Valenciana.

S’anomene com s’anomene, nou o canal nou o radio nou o Sí radio, o com es digueren, aquesta RTVV era almenys als seus orígens la demanda d'un poble que es volia vore reflectit a les ones i a l'espill del quadrilàter televisiu escoltant-se en la seua pròpia llengua, amb els seus propis girs lingüístics, amb els seus propis defectes i virtuts.

Per a molts de nosaltres, va esser la culminació d'un somni i lluita reivindicativa. Des de la infantessa, des de la adolescència, des de la joventut, des del dret a votar, des de la nostra inaugurada maduresa. Varem signar propostes reivindicatives, es varem manifestar, varem defensar-la a la taula del bar, entre els amics, a les aules, allà on anàvem.

Hui estem tristos. Perdem un 'fill' que malgrat els marejols intencionats de manipul·lació i utilització partidista, portàvem al fons del cor. 
 
A partir d'aquest moment, ja no es podrem vore en cap espill més. No podrem saber de les nostres coses, dels nostres equips, dels nostres esports, del dia a dia del nostre poble.

La coartada que ara posen es que prioritzen la sanitat, l'educació i els serveis socials. Quins? La sanitat l'han retallada, feta trossos i venuda al millor postor. L'educació està en estat de ruïna, sense mitjans humans (no es cobreixen les vacants i baixes, s'augmenta les ràtios d'alumnes/professor/mestre, etc...), els edificis i instal·lacions es cauen i no es fa el més mínim manteniment; i si parlem de 'dependents', Quants han mort ja esperant l'assistència promesa? Quants han vist reduïdes a la nimiesa les seues prestacions?

De quina sanitat, educació i assistència social parlen? De la clínica privada a la que assisteixen? Del col·legi privat concertat (com no) al que porten als seus fills? De les residències de majors i dependents del grup empresarial de la família Cotino?

Sí!  Ells l'han fet possible!
Ja sabeu a qui agrair aquest despropòsit de gestió dels diners públics, els de tots els valencians.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.