martes, 24 de noviembre de 2009

De mudances municipals i altres assumptes ... despesa? ¡estalvi! ¡es diu estalvi!

El motiu de la roda de premsa d’avui es donar a coneixer les xifres del que ha costat el trasllat provisional del departament de serveis a l’edifici que anava destinat com a cafeteria dalt del pàrking del Portal del Clot.
Com bé sabeu, des d’aquest grup municipal portem molt de temps denunciant sense tindre dades el cost que anava a suposar aquest trasllat.
Doncs bé, després de demanar-ho en varies ocasions, ahir ens van entregar l’informe en la comissió d’hisenda i la sorpresa ha sigut maiuscula i ha superat qualsevol càlcul que ens haviem fet.
390.539’26€, ( 233.000 en obres definitives, 31.000 en conexió amb els altres edificis municipals i 126.000 que seria les obres especifiques per a oficines) això ha sigut el que s’ha gastat aquest equip de govern en fer un trasllat que com tots sabeu és provisional i que en pocs mesos hauran de tornar a fer per que tenen que anar-se’n a l’edifici del costat que a més del que ha costat la seua construcció es va demanar un prèstec ICO per tal de poder equipar-lo.
Ja en una junta de govern quan el regidor d’obres va plantejar aquesta qüestió jo li vaig preguntar si això anava a suposar un estalvi per a l’ajuntament, la resposta va ser sí, perque segons ell així ens estalviavem el lloguer de Princep d’Asturies ( uns 14.000€). Ja veieu l’estalvi.
Mentre estavem en el govern el regidor d’hisenda es passava els dies dient que no hi ha diners,... als clubs esportius se’ls diu que no hi ha diners, a les associacions culturals se’ls diu que no hi ha diners, als veïns se’ls pugen els impostos perquè no hi ha diners, amb els empresaris no és fa cap política de reactivació o diversificació econòmica perquè no hi ha diners... però resulta que si que hi ha diners, hi ha diners per al que ells volen, hi ha diners per a comprar arbres de 18.000€, hi ha diners per a inauguracions més pròpies d’altres èpoques, hi ha diners per a ser l’únic poble que manté dos sous d’alcalde, etc... i no parariem.

El Sr. Monfort volia ser l’alcalde de la transparència, transparència quan m’interese, volia ser l’alcalde de la participació ciutadana, participació quan m’interese, l’alcalde de l’austeritat en les despeses, austeritat quan m’interese.
El que queda clar és que cada dia anem coneixent un poc més de la nefasta gestió d’aquest equip de govern, un equip de govern superat pels aconteiximents, incapaç de tirar endavant amb cap proposta i que cada dia s’ofega un poc més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.