sábado, 1 de mayo de 2010

La Generalitat fa aigua en l'assumpte de la Piscina coberta de Xàbia

moció davant del ple de l'Ajuntament de Xàbia, el 29 d'Abril de 2010:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El 23 de maig de 2005, fa ja prop de cinc anys, es va signar un conveni de col.laboració entre la Conselleria de Cultura, Educació i Esport i l'Ajuntament de Xàbia per a la construcció de la piscina coberta i el trinquet municipal.
Eixe acord, signat d'una banda pel Conseller Alejandro Font de Mora i de l'altra per Juan Bta. Moragues Pons que en aquells moments era l'alcalde de Xàbia, consistia en que la Conselleria es faria càrrec de la construcció de la piscina i l'ajuntament seria el que pagaria les obres del trinquet.
Doncs bé, el passat 25 d'abril, s'inaugurava el Trinquet Municipal, l'Ajuntament de Xàbia ha complit amb el seu compromís, i gràcies a l'esforç de tots els xabiencs que han sigut els qui amb els seus impostos han sufragat aquesta instalació, el nostre poble torna a gaudir després de molts anys d'una infraestructura esportiva que no només representa un lloc on practicar esport, és també un lloc reservat per a la cultura i la tradició valencianes.
El Govern de la Generalitat ha imcomplit una vegada més els compromisos adquirits amb el nostre poble, els veïns i veïnes de Xàbia es mereixen i necessiten d'una instalació com la piscina, que a banda de la seua vessant esportiva també es completament necessària per a millorar o mantindre la salut de tots i totes.
La prova de la imperiosa necessitat d'aquesta instalació la tenim en la quantitat de veïns i veïnes de Xàbia que cada dia visiten les piscines de Benitatxell, Ondara o Dènia, i a més a més cal recordar també que es fan activitats promocionades per la regidoria d'esports en alguna d'aquestes piscines per als nostres majors.Conscients de la importància per a Xàbia d'aquesta instalació, i per tot l'anteriorment exposat, plantegem la següent;

PROPOSTA D'ACORD

1.- Exigir a la Conselleria de Cultura, Educació i Esports que complixca amb el compromís adquirit amb els ciutadans i ciutadanes de Xàbia, i inicie de manera inmediata tota la tramitació per a la construcció de la Piscina Municipal de Xàbia.

Xàbia, a 29 d'abril de 2010

José F. Chulvi Español
Portaveu Grup Municipal Socialista


Desde el Grupo Municipal Socialista consideramos que después de que los vecinos y vecinas de Xàbia han cumplido con su parte del convenio y gracias a su esfuerzo se ha construido el Trinquet Municipal, que por cierto fue inaugurado el pasado domingo, la Conselleria de Cultura, Educación y Deportes incumple su compromiso con nuestro pueblo.

Esta va a ser la primera de muchas acciones encaminadas a que aquel acuerdo no quede en saco roto y que los ciudadanos y ciudadanas de Xàbia puedan disfrutar de una instalación absolutamente necesaria y prioritaria.

A lo largo de los cinco años que han pasado desde la firma del convenio no hemos oido ni una sola reivindicación por parte de Eduardo Monfort para que la Generalitat cumpla con lo que en su día firmó. Ese silencio se ha agravado con la firma del pacto que Bloc-Centristes selló con el PP de Juan Moragues en enero de 2009.

Queremos destacar también que esta instalación se iba a construir en la zona de Duanes, curiosamente la semana pasada el alcalde anunciaba que en breve se pondría la primera piedra del Centro Social para este barrio. Si el equipo de gobierno hubiese tenido voluntad de llevar adelante este proyecto ha dispuesto de mas de 9 millones de euros que son la suma de los dos Planes Zapatero para haberlo realizado.

Así como también ha quedado en el aire la construcción de la Escuela Infantil Municipal de Duanes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.