lunes, 3 de junio de 2013

Defensa sanitat pública i visita Ximo Puig el dia 4 de juny

Dijous passat l'executiva comarcal va  fer una reunió extraordinària i urgent de  pel tema de la
situació sanitària a la comarca . Com ja sabeu la gestió sanitària de la nostra comarca està privatitzada fent-se càrrec d'ella l'empresa  Marina Salud. La concessió que té l'empresa consisteix que es fa càrrec de tota l'assistència sanitària de la comarca i se li paga una quantitat fixa per cada targeta SIP de la comarca. Se li paga acudisquen  o no les persones al metge, és com una assegurança.
Passats quatre anys es pot dir que el model és ineficaç per a les persones ja que l'actuació de Marina Salut, en la seua lògica empresarial de recerca del benefici, ha convertit les persones de la Marina Alta en ciutadans de segona classe quant a drets sanitaris:
1. Vulnera el nostre dret a ser assistit a l'hospital de crònics de la Pedrera en cas de necessitat. Marina Salud ha de pagar si envia pacients a la Pedrera (només 9 persones de la Marina Alta van estar ingressades a la Pedrera el 2012)
2. Vulnera el nostre dret a ser assistit en un hospital de referència. Els hospitals de referència són aquells que tracten patologies complexes que requereixen alta especialització o tecnologia. Marina Salud ha de pagar si envia pacients a hospitals de referència
3. Vulnera el nostre dret, respecte a altres comarques amb sanitat no privatitzada, a disposar del suficient material farmacèutic i sanitari per a la nostra atenció.
4. Vulnera el dret a l'atenció urgent nocturna de moltes localitats de la Marina alta. A causa del tancament de les urgències nocturnes de diversos centres de salut.
5. Vulnera el dret al criteri professional del personal sanitari en l'atenció al pacient, a l'imposar per sobre d'aquest el criteri econòmic de l'empresa. La principal preocupació de Marina Salud és el seu benefici no les persones.
Tots aquests punts estan recollits en el manifest elaborat per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta, a la qual està adherit el Partit Socialista amb la presència de diversos càrrecs i militants, entre elles Cati Mínguez Secretària de Sanitat de l'executiva comarcal.
La Plataforma ha iniciat una campanya de recollida de signatures per demanar la rescissió del contracte amb l'empresa concessionària de la sanitat,  Marina Salud, i que torni a ser de gestió pública.
Des del PSPV-PSOE Marina Alta anem a realitzar les següents accions:
1. Participar en la campanya de recollida de signatures pels diferents pobles de la Marina Alta. Per a això és necessari que les respectives agrupacions socialistes s'impliquen amb els dies marcats per la plataforma per muntar la taula de recollida de signatures.
2. Presentar moció  demanant la rescissió del contracte.
3. Feu de les vostres agrupacions un punt fix de recollida de signatures.
4. Suport del PSPV-PSOE. Ximo Puig estarà dimarts 4 de juny a  Dénia per reunir-se amb la plataforma a la Casa de la Cultura. Però prèviament mantindrà una reunió amb el promotor de la reunió, Vicent Grimalt, Secretari General de Dénia, Toni Vaquer i altres membres de l'executiva comarcal i socialistes de la comarca en general. Serà a la 17 hores a l'aula número 3 de la Casa de Cultura de Dénia. A la qual, per suposat esteu convidats.
 La reunió amb la plataforma està prevista a les 17:30 i a la seua finalització una roda de premsa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.