martes, 19 de enero de 2010

Comunicat de premsa del Grup Municipal Socialista de Xàbia. Crònica del 1er aniversari.

Aquest 14 de gener del 2010 es compleix un any del trencament del Pacte entre Bloc-Centristes i el Pspv de Xàbia. Hui fa un any que la coalició liderada per Eduardo Monfort i Vicent Chorro va caure rendida als braços del PP de Juan Moragues.

Des del Grup Municipal Socialista vam anomenar aquesta jugada com el “Pacte de la Marmota”. Li vam posar aquest nom i no ens vam equivocar ni un pel, Xàbia despertava un bon dia i es trobava com feia 20 anys, amb les mateixes cares repartint-se el poder, i això ha anat repetint-se cada dia.

Els dies succesius al trencament del pacte els ciutadans de Xàbia assistien al “esperpento” que tan des de les files de la coalició com des dels Populars ens oferien.

Uns, els coaligats, amagaven el que era un secret a veus, havien pactat amb els seus enemics, sí amb els del “catastrazo” i les obres; els altres, els populars s'afanyaven en enviar a alts càrrecs per tal de beneïr el pacte, la seua ansia de poder els feia no poder reprimir-se. I, recordeu qui va vindre a beneïr aquest pacte?... Ricardo Costa, sí el del Gürtel, el del Lexus i els rellotges.

Al mateix temps les excuses per a justificar el injustificable anaven creixent.

Ha passat un any i el Trinquet continua tancat, una obra que s'ha fet amb diners dels ciutadans de Xàbia dins del marc d'un conveni en el que a canvi, la Generalitat construïria la Piscina.
On estan les promeses negociacions per part del PP de Moragues per a desbloquejar el projecte de la piscina? Una volta més ens han enganyat. I ja en van....

On estàn els xorros de diners que, segons deia el regidor d’aigües M. Savall anaven a vindre amb el pacte des de València?

Moltes subvencions s'han aconseguit de més respecte al 2008 amb les diferents conselleries?

On està la promesa reactivació de l'economia local?

Qué estan fent amb el Pla General? Qué amaguen?

Per què no han tirat endavant amb les mesures de millora proposades per l'auditoria d'AMJASA? Que amagen?

La inacció d'aquest equip de govern es escandalosa, i encara ho ha sigut més davant un any de crisi econòmica on l'únic positiu ha vingut al poble des del govern central amb el Plan Zapatero. Pèssimament gestionat per cert pel “pacte de la marmota”: han molestat més del degut als ciutadans i a l’economia local amb la nula planificació de les obres durant l’estiu.

L'únic que són capaços de vendre és que ara hi ha estabilitat al govern.
A què li diuen ells estabilitat?, a votar el mateix en els plenos?,
A passar per damunt de les necessitats del poble?
A no escoltar als ciutadans?
A tindre respostes prepotents i de mal gust a tot aquell que no pensa com ells?
A burlar-se de tots nosaltres?

Més que “estabilitat” el que han aconseguit es “comoditat”. Aplicar el “rodillo” una i altra volta, sempre en interés propi i sense miraments. Que lluny està BLOC-CENTRISTES dels seus principis de campanya electoral: Transparència, sostenibilitat i participació ciutadana.

No pot ser més negatiu, més nefaste, aquest any de govern compartit per Bloc-Centristes i PP, no ens oblidem de CPJ, però aquest partit sempre està al sol que més calenta.

Voldria destacar la paciència i el civisme que han demostrat els ciutadans i les ciutadanes de Xàbia davant els atropells que en moltes vegades han tingut que suportar al llarg d'aquestos 12 mesos.

Aquest equip de govern ha volgut callar-nos, però no van a aconseguir-ho, des del Grup municipal socialista continuarem amb la nostra tasca d'oposició, de la que ens sentim orgullosos, tasca important i necessària encara que el Sr. alcalde crega que això es algo deshonrós.

Serà eixa la raó per la que sempre ha pugnat per tindre el poder, per manar? No per governar, perquè per a governar cal capacitat de diàleg - que ell no té -, fer us adequat de les bones formes - de les quals careix - , i fins i tot tindre capacitat de consens. El Sr. Monfort tan sols ha demostrat ambició de poder, i per això no li ha importat pactar amb qui fera falta.

Eixa tan criticada llavor d’oposició del Partit Socialista és la que ha denunciat i reclamat la titularitat d’un bé que sempre ha sigut del poble i que sempre ha estat o deuria d’haver estat en l’inventari de bens municipal: l’església de San Bertomeu. Segur que l'alcalde no savia res?
Eixa tan criticada llavor d’oposició ha fet replantejar-se a l'ajuntament de Xàbia el pagament de 1.800.000 € de indemnització a la Empresa del Parking que BLOC- PP I CDJ estaven disposats a pagar, sense ni tan sol preocupar-se per saber perquè esta empresa presuntament sabia amb anticipació que anaven a adjudicar-se-li les obres de rondes i parking del Centre Historic.

No els preocupa, perquè el que no diuen del pacte és que és un pacte per amagar-se les vergonyes, encara que a hores d’ara tot el mon ho té ben clar i això és el que es té tan preocupats del treball de l’oposició.

Eixa tan criticada llavor d’oposició continuarà demanant una Escoleta per al xiquets, les xiquetes i les famílies del Port i de l’Arenal. Ja no valen excuses de que son cares de mantenir. L’educació i el benestar dels ciutadans de Xàbia no entenen d’excuses, ni poden quedar-se fora de les ajudes de l’estat per a estos projectes.

Eixa tan criticada llavor d’oposició continuarà demanat una rebaixa de l’IBI per a uns ciutadans que a més de suportar el Catastrazo, al Sr. Moragues i al Sr. Monfort, hem de pagar tots els anys una pujada mitja del 20 % en el rebut de contribució de les nostres cases.

En resum, no tenen programa de govern, no tenen projecte de poble, no han sabut tocar les claus per a reactivar l’economia local, l’atur ha pujat fins vora les 1.900 persones, amb el PGOU nou dins del caixó, ben amagat, segueixen amb la demagògia de recolzament a l’economia local i tots els projectes d’importància els atorguen a empreses foranies, han desvirtuat la participació ciutadana, portadors de valors suprems els uns i de veritats revelades els altres, patirem fins el 2011 el govern d’aquests salvadors del poble, que tan be administren els seus interessos particulars i tan malament els interessos generals, ja veurem com acaba l’afer dels pàrkings, la gran obra signada per Moragues i executada per Monfort.

Confiem que es produeixca el canvi, més que necessari a les properes eleccions de 2011, i fins aleshores, seguirem denunciant aquesta nefasta gestió municipal que ha deixat a Xàbia a la cua de tota la comarca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.