sábado, 30 de enero de 2010

Móció al Ple: Xàbia, com a seu del Centre d’Innovació Sanitària de Microsoft.

MOCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La innovació i el talent són dues de les qüestions que segons els experts més influeixen en el desenvolupament i el futur de una comunitat o un poble.
Sent breus, Xàbia ha experimentat en els últims 30 anys un canvi espectacular basant la seua economia en el sector turístic i en la construcció.

A dia d'avui, caducat el model, es fan imprescindibles altres mecanismes estratègics que ajuden a la diversificació de l’economia. Nous projectes socio-econòmics que desplacen el monocultiu de la construcció haurien d’estar ja en funcionament com a solució de futur per a Xàbia i tota la comarca, projectes que posen en valor totes les avantatges estratègiques que tenim.

Els últims dies hem sigut coneixedors que el President de la Generalitat ha signat un conveni amb el gegant informàtic Microsoft per a que s'implante en la Comunitat Valenciana un Centre d'Innovació Sanitària.

Ja han sigut varis els ajuntaments de la província d'Alacant els que s'han oferit per albergar aquesta infrastructura dedicada a la I+D.

Des del grup municipal socialista considerem que Xàbia deuria també oferir-se. A més a més, quan Microsoft ha mostrat la seua preferència per la Província d'Alacant i el Consell aposta per la Província València. El nostre municipi situat estratègicament a poc més d'una hora tant de València com d'Alacant i amb un alt índex de població jubilada que requereix aquestos serveis, seria una bona opció per a situar aquest centre en una comarca que necessita d'aquest tipus d'impuls.

Aquesta inversió de més de 800,000 € crearia llocs de treball especialitzats, però el que és més important, no seria una qüestió aïllada, ja que segons els experts produirà un efecte cridada entre les empreses dedicades a la investigació i desenvolupament sanitari i d’altres tipus. Cal recordar aquí també, que Xàbia compta ja amb una oferta educativa sanitària de grau mitjà que podria augmentar.

Xàbia ha de demanar sense cap tipus de complexe la instal·lació d’aquest Centre d’Innovació Sanitària que aportaria un plus de competitivitat a la nostra economia, podria ser un punt d'inici de la necessària i desitjada diversificació econòmica i que ajudaria a retindre i a ser receptors de talent, la qual cosa, sense cap dubte redundaria, en un benefici per a tota la comarca.

Per tot el anteriorment exposat;

SOLICITE

L’aprovació dels següents accords:

1-.Que és formalitze de forma immediata la petició de Xàbia a la Generalitat per a acollir aquest Centre d’Innovació Sanitària de Microsoft.

2.- Comunicar també aquesta solicitut a la pròpia empresa Microsoft.

3.- Remetre aquest acord de forma urgent als municipis de la comarca de la Marina Alta, sol·licitant-los el recolzen de la nostra candidatura.


Xàbia, 28 de gener de 2010.

Signat: José Fco. Chulvi Español.
Portaveu del Grup Municipal Socialista de Xàbia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.