miércoles, 18 de marzo de 2015

Xàbia rebutja que Ports impulse la privatització d'un tram de la platja de la Grava per instal•lar una terrassa

L'alcalde lamenta que totes les propostes que arriben de la Generalitat comporten la pèrdua de l'espai públic en benefici de negocis
[font: La Veu . Diari Digital del Pais Valencià. Dimecres, 18.3.2015]
L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha realitzat hui una compareixença pública per a mostrar el seu malestar davant els constants intents de la Conselleria d'Infraestructures per privatitzar els espais públics del municipi incloent-los en les seues concessions. L'última proposta que ha remès l'adreça de Ports és la relativa a un immoble propietat de Ports de l'Estat entre el passeig de la Grava i l'escullera sud (l'edifici conegut com a Mesón del Puerto) en el qual es pretén instal•lar una cafeteria-gimnàs i una terrassa chill out mes un altra exterior de 150 metres quadrats que envairia la platja de la Grava.

Chulvi ha mostrat el seu rebuig frontal a la pèrdua d'un espai públic com és aquesta platja “solament per a afavorir els interessos privats o per a justificar un increment del cànon per la concessió” i ha anunciat que l'Ajuntament presentarà al•legacions.

En elles es defensarà que la Grava és una platja molt xicoteta i de caràcter regressiu, i que si manté la seua superfície és pel constant manteniment i aportacions de graves que realitza el Consistori. També assenyala la importància de la qual és l'única platja que queda en el port després de la desaparició del Pope o Tango.

Entre les objeccions que l'Ajuntament esgrimeix contra l'ocupació d'aquesta cala amb una plataforma de ferro i coberta de fusta és que precisament s'instal•laria en la punta est, la zona més protegida del vent i onatge, unes característiques que la converteixen en el lloc preferit per a les persones majors i els usuaris d'hivern.
 

Chulvi ha recordat que la platja de la Grava va ser un “símbol de l'oposició de Xàbia a l'ampliació del port” i ha destacat que des d'aquest Ajuntament “sempre hem defensat la continuïtat i supervivència d'aquesta petita platja tan important per a Duanes”. És per açò que farà tot el que estiga en la seua mà per a frenar aquest projecte. Avui s'ha celebrat una comissió de Serveis per a consensuar les al•legacions que, després d'aprovar-se per unanimitat, es remetran a la Conselleria al llarg de la setmana. Així mateix, el primer edil aprofitarà una cita fixada per a matí en l'adreça Costas per a preguntar si són coneixedors del projecte i cercar el seu suport per a paralitzar-ho. Chulvi també ha lliscat que “Xàbia ja s'ha mobilitzat per a protegir les agressions contra la seua badia i si és necessari tornarà a fer-ho” en el cas que la tramitació seguisca avance.

I és que, l'alcalde de Xàbia ha confessat que en el municipi “comencem ja a estar farts que cada setmana ens envien expedients que l'única cosa que provoquen és el nostre sobresalt i que tinguem als tècnics treballant per a parar-los”. Ha recordat que les últimes notícies arribades de l'àrea de ports han sigut l'intent de privatització de la major zona de pàrquing del recinte portuari, el projecte per a privatitzar el Faro del Cap de Sant Antoni, la privatització del Canal de la Fontana, la prohibició del castell del Loreto i la notificació que s'anava a començar a cobrar a les associacions culturals i festives per utilitzar l'escullera.

En aquest sentit, Chulvi s'ha mostrat en contra d'aquesta política de “privatitzacions contínues amb les quals ens està castigant la Generalitat Valenciana en aquests mesos finals de la legislatura” i ha reclamat al govern autonòmic que dedique els seus esforços a invertir “en el que de debò li fa falta a aquest poble”, com millorar els col•legis, les carreteres o complir amb la construcció d'una piscina coberta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.