jueves, 22 de abril de 2010

Al voltant de La Rotonda (o la història d'un Ple Extraordinari "Urgent", al ple del migdia)

Al voltant de La Rotonda
Intervenció de Jose Fco Chulvi al Ple Extraordinari del 21 d'abril de 2010 a la UNA del migdia.

Al igual que hem fet amb la “urgència”, (que curiós no? Que després de nou anys ens entren les preses), doncs bé com anava dient, al igual que hem fet amb la “urgència” votarem en contra d’aquest punt que ens porten hui a aprovació, en contra d'una precipitació que no té justificació alguna. Perque...la comissió territorial d'urbanisme es tornarà a reunir el mes que ve no?

Un plenari convocat amb 24 hores d'antelació només estaria justificat per causes de força major, eixe és el sentit de convocar plenos extraordinaris i urgents, no per a qüestions com aquesta.

No crec que convocar un plenari d'aquesta forma siga fer un exercici d'eixa transparència de la que sempre ens volen parlar.

Ja farà dos plenaris, li vaig plantejar els problemes que estava tenint un xicotet constructor de Xàbia, millor dit, un obrer, que no hi havia manera de que li donaren una llicència. La seua resposta, Sr. Alcalde, va ser que de obrer res, que jo hauria parlat amb un lleó, amb una gran constructora, perqué els xicotets constructors de Xàbia estaven treballant tots.

La pregunta que hui vullc fer-li és, com qualificaria vosté a l'urbanitzador d'aquest pla parcial?

Lleó, tigre, xicotet constructor de Xàbia? Jo no qualificaré mai ha ningú perquè no crec que ningú gran o xicotet mereixca cap tipus de qüalificatiu, aqui només hem de tindre en compte que es complexica la legalitat, la racionalitat i la transparència.

Què poden pensar els ciutadans de les preses que els han entrat ara a l’equip de govern per aprovar aquesta qüestió? Segurament els entraran els mateixos dubtes que a nosaltres.

Aquestes preses no donen la sensació d’algun altre interés disfressat de rotonda?

Perque com diu un document que està en l'expedient, “la rotonda s'haurà de fer previa o simultàneament” a l'inici de les obres del pla parcial, és a dir, si no s’aprova aquest document no és pot començar la construcció de més de 250 vivendes.

I això hem recorda a quan es va fer el “col.lector de l'Arenal” que condicionava les obres d’Arenal III i IIIA. Que ni es va fer previa, ni simultaneament sino tard i amb menys capacitat de la que tocaria.

Doncs bé pareix que per a aquesta empresa al igual que s'ha fet amb ECISA en el pagament d'algunes factures, es convoquen plenaris extraordinaris per accelerar els tràmits, i mentres molts obrers de Xàbia parats esperant la seua llicència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.