martes, 3 de marzo de 2009

Intervenció de Jose Fco. Chulvi al Ple del 26 de febrer de 2009.

Ja que este mitjà es la nostra finestra oberta per parlar amb el poble, aprofitem per donar a conèixer a tots i totes, qué, i com pensem els socialistes de Xàbia, reproduint la intervenció del Portaveu Municipal i Secretari General Socialista de l'Agrupació del Pspv-Psoe Xabienc, el company Jose Francisco Chulvi Español, al darrer Ple municipal del 26 de febrer de 2009.

- Encara que la situació siga molt crítica i difícil.
- Encara que la indignació siga molt gran i els ànims estiguen molt alterats.
- Encara que alguns segueixquen encabotats en creures amb la possessió exclusiva de la veritat.
No en tenim altra:
- Tenim que exigir i posar solucions ja a tot aquest despropòsit de les obres del Centre Històric.
- Tenim que evitar que el despropòsit s’extenga a l’Arenal o Duanes.
- Tenim que acabar ja amb els desitjos de fama a perpetuïtat d’alguns per mig d’unes obres faraòniques a esquenes dels ciutadans i ciutadanes de Xàbia, que deixen buit el Centre Històric i plenes les butxaques de la empresa concessionària.

Són molts els ciutadans i ciutadanes que viuen i tenen negocis al Centre Històric, jo tinc els exemples ben a prop i no m’han de contar com les estan passant de canutes des de fa massa temps.
Per això, entre altres coses a l’anterior equip de govern eixíem a crisis i bronca mensual amb els que es consideren guanyadors electorals absoluts i amb dret a convertir-se en dèspotes il·lustrats per damunt de tot i de tots.
Han sigut 16 mesos molt durs en els que ens hem vist massa voltes a nosaltres mateixos com a còmplices d’una situació que ni volíem, ni aprovàvem.
Totes les nostres propostes en les juntes de govern i en les reunions de partits han segut sempre sistemàticament rebutjades com han segut rebutjades les de tots els ciutadans i comerciants.
Amb la conseqüent bronca i crisi de govern, el passat agost aprovarem junt als grups de l’oposició una sèrie de mesures a les que l’alcalde no ha fet ni cas.
Ara tornem, des de l’oposició a exigir unes mesures urgents que ajuden a paliar la difícil situació que vivim.
Vorem que voten i que faran ara els regidors del Partit Popular. A vore si ells tenen més força per fer acomplir els manaments plenaris i en quina mesura el desgast de la traïció del Bloc al pacte de Govern Progressista pot ajudar. Si així fora, i l’Alcalde i els seus regidors es baixaren de
la burra; ho donaríem per bo i ho aplaudiríem.

Les mesures urgents per la Revitalització del Centre Històric que proposem al ple de la Corporació son les següents:

1) Exigim s’óbriga al tràfic els voltants de la Plaça de l’església i la Plaçeta del Convent. Deixant la seva peatonalització fora d’horari comercial.
2) Exigim el desmantellat de la reconstrucció borda que s’ha fet de l’antiga muralla i tornar-li el seu caràcter ample i comercial al Carrer Príncep d’Astúries.

3) Exigim el retorn immediat del Mercadillo a la plaça Constitució, Placeta, Placa Marina Alta i voltants del Mercat, com esta dissenyat pel Departament de Comerç des de fa temps, per tornar-li el seu caràcter tradicional urbà i servixca d’agent dinamitzador de l’activitat comercial al Centre del Poble.
4) Exigim un estudi jurídic seriós del contracte amb la concessionària dels Pàrkings que:
a) depure les responsabilitats de l’expedient administratiu,
b) tracte d’estalviar diners al Ajuntament, i
c) procure uns millors preus per als veïns.
5) Exigim una planificació seriosa de les obres del Fons Estatal d’Inversió Local que garantitze l’activitat primordial del municipi: el turisme. Perquè posar en perill els llocs de treball de la indústria turística a Xàbia aniria contra l’esperit del Pla, que no es altre que salvar el mercat laboral al municipi.
Cal tenir en compte que el plaç d’execució de les obres és suficient i que les empreses de Xàbia adjudicatàries de les obres tenen la sensibilitat social suficient per procurar que així siga.

I per a finalitzar, ara molts ciutadans i ciutadanes veuen un perill més amb l’execució de les obres del barri de la Coma, unes obres que suposaran més molèsties als veïns i menys places gratuïtes de pàrking. Volem recordar-li als regidors del Bloc i del Partit Popular que esta obra es fa en substitució de l’Escoleta Infantil de Duanes, una obra que no haguera comportat cap molèstia i haguera donat plaça a molts xiquets i xiquetes cosa que permetria una millor conciliació de la vida laboral i familiar especialment a moltes dones treballadores.

1 comentario:

  1. la solucion no es llevar a la ruina a los vendedores ambulantes.partir el mercado en tres as hundir a todos y con una mañana a la semana no se va a salvar el comercio del casco antiguo.tal vez si bajaran los precios y subieran la calidad iria mas gente.ademas si el ayuntamiento hubiera hecho las cosas bien, no tendrian el problema de tenr que indemnizar a la empresa del parquing por la escasa afluencia de coches.seguramente todos los que estan moviendo el tema del mercado o familiares cercanos teneis comercios cerca de la nueva ubicacion que os habeis sacado de la manga.si quereis montar un circo teneis que pagar a los actores, no como en este caso que pagan y no poco.dejad el mercadillo tranquilo.

    ResponderEliminar

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.