martes, 6 de octubre de 2009

Notícies del feix-buc: Però, què posava a la carta que va rebre l'arquebisbe?

Però, què posava a la carta que va rebre l'arquebisbe?
EXCM. I RVDM. SR. ARQUEBISBE DE VALÈNCIA:
Amb el degut respecte i consideració a la seua persona, els sotasignants, recollint el sentir popular i les decisions per unanimitat del plenari de l’Ajuntament de Xàbia, davant la inscripció registral de l’església-fortalesa per part de l’arquebisbat de València, volem fer-li aplegar les següents consideracions:
1a. La nostra sorpresa per la forma en què s’ha portat a terme l’esmentada inscripció: el silenci i secretisme d’aquest fet consumat han motivat l’escàndol i la repulsa ciutadana, i fins i tot ha provocat que es qualificara públicament de mala fe, segons consta en les deliberacions del Ple municipal del 24 de setembre passat.
2a. En cap moment, ni en les decisions del plenari municipal ni en el sentir de la ciutadania s’ha qüestionat el dret històric de l’església catòlica a celebrar actes litúrgics en l’església-fortalesa de sant Bertomeu i sí, en canvi, hem hagut d’escoltar públicament i per part de representants eclesiàstics, expressions al•lusives a l’interés per convertir l’església en mesquita “per als moros”.
3a. La història, la tradició i la documentació existent avalen plenament la propietat municipal de l’església-fortalesa de Xàbia i, a més a més, estem convençuts que la inscripció registral per part de l’arquebisbat de València, a més d’usurpar un bé que històricament i tradicional és del poble de Xàbia, és un acte administratiu inconstitucional pel privilegi atorgat exclusivament a l’església catòlica de considerar-se fedatari públic en un estat aconfessional, com així ho expressa l’article 16,3 de la Constitució Espanyola.
4a. Sempre al marge i amb un total respecte per les qüestions religioses i eclesiàstiques, aquest moviment ciutadà exigirà el compliment estricte de les decisions preses per l’Ajuntament de Xàbia, és a dir, la via judicial, i exercitarà totes les acciones cíviques necessàries per a retornar al patrimoni local el que “des de temps immemorial” és nostre.


Atentament,
Xàbia, tres d’octubre de 2009.

Moviment ciutadà per la recuperació del
patrimoni local de Xàbia

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.