miércoles, 21 de octubre de 2009

Del per què del Ple sobre els Aparcaments Públics de Pagament de Xàbia.

El portaveu i secretari general del Socialistes de Xàbia, Jose Fco. Chulvi, exposa, fil per randa, el per què de la sol·licitud del Ple Extraordinari al voltant dels Aparcaments Públics de Pagament subcrits en un contratcte per l'Ajuntament de Xàbia, amb la empresa ECISA.
Aquí vos reproduïm la seua intervenció, sense censures.

"El motiu de haver sol·licitat aquest ple ha estat producte del coneixement del anàlisi de la situació i opcions de futur dels pàrkings de Xàbia que per part de l’equip de govern se’ns va presentar en una junta de portaveus. En eixe anàlisi ens proposen tres possibles solucions, a quina més ruinosa, la primera la compra per 20’5 milions d’euros de cost dels dos pàrkings, la segona, la compra del pàrking del portal del clot i el re equilibri del de la plaça de la constitució 29’3 milions d’euros i tercera opció seguir com estén amb el que el cost final seria 45’8 milions d’euros de cost.

I ja vullc avançar que este grup municipal està en contra de totes aquestes propostes, i està totalment en contra de pagar un cèntim per allò que diuen de la clàusula de re-equilibri financer i que hui ens tindràn que explicar a tots els presents i que ja he demostrat que hi ha una altra clàusula que diu el contrari.
Davant esta situació entenem més que justificada la convocatòria d’aquest ple. Doncs les magnituds econòmiques són més que considerables, i el fracàs de l’explotació dels pàrkings més que evident com tots els veïns de Xàbia han pogut constatar.
D’una obra que en un principi anava a costar-li 18.292.364€ a l’ajuntament i 21.366.717€ a la empresa concesionaria, en aquest cas ECISA, s’ha acabat pagant més de 21 milions d’euros l’ajuntament i poc més de 14 ECISA. Cosa que fa que el que perd sempre és el mateix, per que al final qualsevol de les opcions que es presenten són perjudicials per a l’ajuntament, perducials pels veïns i beneficioses per a l’empresa.
Ara mateix el que ens esteu proposant és la compra d’un negoci ruïnós, la sensació que ha quedat entre els ciutadans és que sempre s'ha estat al que diguera l’empresa i al final amb el que ens trobem és amb una ruina per a les arques municipals, l’amargura d’uns veïns que abans aparcaven gratis i ara tenen que pagar i la por dels ciutadans de tindre que tornar a pagar el patoen forma de pujada d’impostos per a solucionar tota aquesta desfeta.

Per a començar cal fer-se algunes preguntes.
1. Per què i com hem aplegat a aquesta situació?
2. De qui va ser l’ocurrència d’embarcar-nos en aquesta aventura?
3. On s’ha fallat? En l’estudi de viabilitat, en l’avantprojecte, en el projecte, o en el plec de clàusules administratives particulars?
4. No es va fer un estudi de mercat per vore si hi havia necessitat reial de places d’aparcament, i la realitat socio-econòmica de Xàbia per adquirir-les i fer ús d’aquests pàrkings?
5. S’ha fallat en la projecció o s’ha fallat en l’execució? Queda clar que en l’execució no, els pàrkings estan ben fets, tot i això que han tingut un sobre cost d’un 20%.
6. Malgrat tot l’exposat darrerament, si que va haver una empresa que va vore negoci en aquesta obra.
7. On estava el negoci? En l’apartat XXX, RIESGO Y VENTURA del concessionari (quina ironia), de les bases de contractació. Qui va posar aquesta clàusula...?

I què ès el que reialment significa eixa clàusula?

EL QUE ENS HAN VOLGUT VENDRE ÈS NO HI HAVIA CAP RISC.

El negoci estava claríssim... el poble paga, l’empresa cobra.

Nosaltres tenim una explicació de com hem aplegat ací".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.