sábado, 24 de enero de 2009

Intervenció del Portaveu i Secretari Socialista, Jose Fco. Chulvi davant el Ple Municipal de Xàbia

Bona nit a tots i a totes, i gràcies per acudir a aquest Ple de l’Ajuntament de Xàbia, que es el lloc on els esdeveniments polítics d’aquest poble han de tindre lloc, on les explicacions al Poble s’han de donar i on hem de ser capaços de idear, aprovar, i executar les polítiques necessàries per a la prosperitat i el benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes.
Vull per aquest motiu fer una reflexió pública del que ha succeït recentment al govern municipal, i al mateix temps demanar-li al Sr. Alcalde una explicació en aquest Ple de la Corporació de la seva Resolució Nº 29/2009 per la qual revoca als regidors del Grup Municipal Socialista les seves competències
Els socialistes de Xàbia van iniciar un camí amb vostè l’any 1999 i li vam donar per primera volta l’Alcaldia. Eixe fet, el que els regidors socialistes el votarem com a Alcalde s’ha produït dos vegades més. Una a l’any 2005 en una moció de censura gràcies a la qual li vas llevar l’Alcaldia al que pareix ser que serà el teu nou company de viatge Juan Moragues i l’altra al 2007.
Els socialistes de Xàbia hem estat amb vostè als bons moments, eixos moments en el que suposem que estava content per que la majoria dels regidors de la corporació li donaven el seu suport i l’investien com Alcalde de Xàbia.
Però també hem estat amb vostè en els moments dolents, i especialment vull recordar-li l’octubre del 2000 quan els que seran els seus propers companys li van fer una moció de censura, Juan Moragues i el PP l’apartaven de l’Alcaldia. I qui estava al seu costat? Els regidors socialistes, el Partit Socialista.
Per això nosaltres ens sentim enganyats per les formes com ha trencat vostè unilateralment el Pacte de Govern, vostè es lamentava a l’any 2000 de que haguera sigut un motorista el que li donava la noticia de la moció de censura, nosaltres ens vam enterar per la radio, no se que es pitjor; i ens sentim traïts en el fons pels motius poc convincents que vostè ha esgrimit.
Però, això no és el més greu, al nostre entendre. El mes greu és que molts ciutadans de Xàbia es senten, com nosaltres ens sentim, enganyats per vostè i el seu Grup. Enganyats perquè quan els van donar el seu vot a les passades eleccions, esperaven de vostè solucions a molts problemes, els més greus curiosament, heretats de la etapa de Juan Moragues al front de l’Alcaldia de Xàbia.

A canvi, s’han trobat amb un alcalde que no escolta a ningú, el mateix alcalde que en campanya electoral feia bandera de la participació ciutadana.

Els ciutadans es senten estafats perquè esperaven solucions i rectificacions de vostè amb el despropòsit de les obres del Poble, que havia començat el Partit Popular. Però, vostè ha augmentat encara més els problemes, el temps i els costos:
- Ens ha edificat una muralla on volem una avinguda ampla i comercial.
- Ens ha canviat l’empedrat característic de la plaça de l’església, per un granit més propi d’altres paratges.
- Ha deixat als veïns i comerciants sols davant les reivindicacions d’uns preus més econòmics per a aparcar al Centre Històric. S’ha posat vostè sempre del costat de l’empresa constructora i en contra dels veïns del Poble.
I ens sentim dolguts perquè fins fa una setmana vostè i el Sr. Moragues representaven una opereta còmica dient-se de tot pels periòdics, i en canvi, s’arreglaven un pacte d’amagades en algun restaurant de la comarca per repartir-se, una vegada més, el pastís municipal; per perpetuar-se al poder, oblidant les necessitats del poble.
Ara ens diran que des de València vindrà un trasbalsament de diners públics que no els ens acabarem. Un Chorro de milions, vaja.
- Que amb ells omplirem la Piscina, que no volen fer si el PP no governa. Ni tampoc si governa.
- Ara s’obrirà ja el Trinquet? Podeu explicar-li al poble per què encara no està obert?
-L’Escoleta per al Port, que entrava perfectament en el Plan Zapatero, com les que València, Madrid o moltes altres ciutats governades pel PP en tindran en quantitat, aquí l’haurem de negociar 15 vegades amb el Govern de la Generalitat. I no traurem res en clar.
- I tiraran mà de l’element estrella: el PORT. Eixe recurs acomodí que des de BLOC-CENTRISTES fan servir quan tenen problemes o quan es presenten a les eleccions. Ara, per la premsa, el Sr. Chorro li demana al Partit Popular que aparque el Port, no siga que li maten la gallineta dels ous d’or electoral. Els problemes no s’han d’aparcar sinó afrontar-los i buscar la millor solució?
Espere que no s’obliden vostès en la negociació; que el més important no son els amarres, sinó que son les dotacions públiques: accessos, aparcament, parcs públics, o una oficina d’atenció ciutadana per Duanes.

Sr. Alcalde, ara, en estos dies m’he llegit el seu discurs de la Moció de Censura que el Sr. Moragues i el Partit Popular li van fer el dia 21 d’octubre de l’any 2000.
Dia que per cert i li ho torne a recordar el Partit Socialista estava al seu costat, votant un altra vegada a favor seu, i dia en el qual vam perdre també les nostres responsabilitats de govern.
D’aquell dia, recordarà les paraules, que citant al emperador romà Julio Cesar, li va dedicar vostè als regidors del Partit Popular - llisc textualment - :
“M’agrada la traïció, el que no m’agraden son els traïdors”. Com que l’acte li agrada, ha acabat sent vostè un traïdor més.
Jo, per la meua part, li he de dir, que d’aquesta cita no m’agrada ni la traïció, ni els traïdors ni qui la va dir.

Tan sols vull fer-li una pregunta:
Son soles estes raons que jo he recordat les que l’han fet trencar el Pacte amb el PSPV-PSOE i encetar-lo amb el Partit Popular?
Perquè, li recorde, que en quasi totes, el Partit Popular ha votat com el Partit Socialista.
O hi ha algunes altres raons que sols vostè, el Sr. Juan Moragues i unes poques persones més coneixen?
Moltes gràcies, i que el govern que vostè enceta ara mateix tinga la sort que els ciutadans i les ciutadanes de Xàbia es mereixen.
Per la nostra part, trobarà:
- Una oposició ferma, però no dura.
- Una oposició contundent però no irrespectuosa.
- Però sobre tot, una oposició que propose un millor futur per a Xàbia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Se permiten solo aquellos comentarios que no sean ofensivos en su forma o su contenido, debiendo ser expresados en cualquier caso, con respeto a las personas e instituciones.